Elige los tags que mejor te definan:

Actualitat

Més de 700 estudiants trenquen amb els estereotips de gènere en l'última edició de Wisibilízalas

Per Nae — 1 de juliol de 2022

Des de la creació del concurs el 2016, prop de 4.300 estudiants d’Espanya i Llatinoamèrica han participat per donar visibilitat a la dona en carreres STEM

“Hem après a no tenir por en triar una carrera”. Eren les paraules d’una de les alumnes a les quals vam poder escoltar el passat dia 27 de juny durant l’entrega de premis de Wisibilízalas, que aquest any ha celebrat la seva 6a edició.

Un concurs internacional organitzat per la Universitat Pompeu Fabra que trenca amb els estereotips de gènere, promovent la difusió de perfils femenins vinculats als estudis STEM: ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques a  centres educatius d’Espanya i Llatinoamèrica.

En la seva última edició, Wisibilízalas ha reunit a més de 700 estudiants en 14 països, dels quals, nou centres educatius d’Argentina, l’Equador, Espanya, Paraguai i Veneçuela, han estat premiats. Aquí pots consultar la llista d'escoles guanyadores.


La nostra companya Raquel Sánchez va ser l’encarregada de fer entrega d’un d’aquests premis  i va aprofitar per mencionar a una de les dones pioneres en el món de la tecnologia, Hedy Lamarr, precursora en els anys 40 del WiFi i el Bluetooth que avui utilitzem. Aquí pots escoltar el que la Raquel ens va explicar sobre ella.

Ana Freire, directora de l’àrea acadèmica d’Operacions, Tecnologia i Ciència de la UPF Barcelona School of Management i fundadora d’aquests premis, anunciava durant la cerimònia que en les pròximes setmanes Wisibilízalas publicarà un mapa de tots els perfils de dones treballats des de la creació del concurs, i afegia: “Volem que existeixi  un lloc de referència comú per a totes les dones STEM, classificades per país i per edició”.

Des de Nae ens fa molta il·lusió donar suport a Wisibilízalas perquè compartim el mateix propòsit. És un projecte que neix per provocar el canvi, reptador i amb impacte social.

Categorías relacionadas
Impacte social

Altres noticies

Régis Badia | 9 maig 2022
Arrenca Power,up 2022, el programa d’impacte social de Nae

Davant la crisi climàtica i social actual, proposem l'acció col·lectiva com un excel·lent remei per a combatre aquestes adversitats

Nae | 17 des. 2021
Sigues el canvi que vols veure a la societat

Des de Nae us volem inspirar en l'elecció dels vostres nous propòsits i animar-vos a formar part d'una comunitat d'activistes disposats a actuar

Susana Magrans | 14 des. 2021
Ens unim a Netmentora, la xarxa d'intel·ligència col·lectiva més gran d'Europa

Des de Nae oferim assessorament en màrqueting, vendes, estratègia empresarial i cultura organitzacional

Suscríbete a "Atrévete"

"Atrévete" es la newsletter mensual para conocer las tendencias y actualidad del sector de las telecomunicaciones.